Suurimmat Salibandyjoukkueet Suomessa

Suomessa salibandy on suosittu harrastusmuoto ja erään liikuntatutkimuksen mukaan Suomesta löytyy yli 300 000 lajin harrastajaa, joka on toiseksi eniten kaikista palloililajeista. Vain jalkapallo kirii bandyn ohitse.

Lisenssipelaajiakin Suomesta löytyy niin paljon, että se tekee salibandysta toiseksi suurimman urheilulajin mitä täällä kylmässä pohjolassa harrastetaan.

Salibandyliitosta löytyy noin 850 seuraa, joissa on joukkueita yli 2000. Lisenssin omaavia pelaajia on paljon, 45 tuhatta. Oulun luistinseura on näistä salibandyseuroista suurin ja vuoden 2012 tutkimuksen mukaan heidän riveissään onkin yli tuhat pelaajaa. OLS on myös mukana liigassa. Toiseksi eniten lisenssipelaajia löytyy Tikkurilan Tiikereistä, jonka naisten joukkue on mukana liigassa, miehet pelaavat 1. divisioonassa.

Tampereelta tulevan Kooveen sekä miesten että naisten joukkueet pelaavat liigassa, ja Kooveella on kolmanneksi eniten lisenssillä pelaavia pelaajia, yli 800. Neljäntenä listalla on Blackbirds United, jonka riveissä kolmen joukkueen, KeBan, SC Kaneettin ja Deriuksen pelaajat yhdistyivät yhdeksi ja samaksi. Tässä uudessa suurseurassa pelaa noin 750 pelaajaa.

Espoon Oilersilla on myös pelaajia liki 700, samoin toisella liigassa pelaavalla helsinkilöisellä joukkueella Tapanilan Erällä. Porvoon Salibandyseuran naiset pelaavat liigassa, miehet divareissa. Seuralla on myös yli 600 pelaajaa lisenssillä.

Westend Indiansin miehet ovat mukana liigassa, naisten vuoro tyytyä divaripaikkaan. Löytyy lisenssipelaajien listalta sijalta kahdeksan. SB vantaa kuuluu myös Suomen suurimpien seurajoukkueiden listalle, samoin SC Classic, molemmissa myös yli kuusi sataa säbäilijää.