Salibandyjoukkueet Suomessa

Miesten liigassa pelaavat 14 joukkuetta ympäri Suomen. Kaudella 2013-2014 ovat mukana Tampereen Classic, joka on kahdesti voittanut kahdesti hopeaa ja kerran pronssia.

Tapanilan Erä on pokannut kaksi hopea ja kaksi pronssia. Kaikista menestynein seura on Helsinkiläinen salibandyseura Viikingit, joka on voittanut 11 mestaruutta olemassa olonsa aikana eli vuodesta 1986 lähtien. SM-hopeaa on tullut viidesti ja pronssia kahdesti. Suomen cupin voittojakin Viikingeillä on kuusi kappaletta. Seinäjoen peliveljet ovat voittaneet niin kultaa,hopeaa kuin pronssiakin miehissä ja naisissakin tullut yksi pronssi.

Espoosta tulevan Esport Oilersin tilillä on neljä Suomen mestaruutta. Seura on ollut pystyssä vuodesta 1990 ja pelaa ottelunsa sini-valkoisissa peliasuissa. Esport Oilersien naiset pelaavat 2. divisioonassa. Jyväskylästä tulee Happee, jonka on perustettu 1989. Happeen on voittanut Cup-kultaa kaudella 2012-2013 sekä myös hopeaa ja pronssia liigassa. Westend Indians on seura Espoosta, joka ei vielä ole liigassa mestaruuksia voittanut, sillä se vasta nousi sinne mukaan kaudesta 2013.

Niille jotka ovat kiinnostuneet sekä salibandysta, että vedonlyönnistä, suosittelen käymään Betsafen sivulla, siellä siellä nämä kaksi asiaa voi yhdistää. Betsafe tarjoaa siis otteluvedonlyönnin lisäksi statistiikkaa joukkueiden kaudesta eli onko tullut voittoa vaiko tappiota ja kuinka edelliset kohtaamiset ovat sujuneet. Joensuusta tuleva Josba on Suomen mestari, joka silti pelaa liigassa. Sillä on kaksi Suomen mestaruutta 90-luvun alusta sekä Suomen cupin voittoja neljä.

Koeeovn kotipaikka on Tampere, ja seura itsessään on perustettu jo vuonna 1929, salibandyjaosto 1996. Niin miehet kuin naiset pelaavat liigassa ja se onkin Suomen suurin seura lisensseissä mitattuna. Loviisan Tor on varmaan vanhin seura, joka salibandyliigassa on mukana. Se on perustettu jo 1909 ja kaudesta 2009–2010 asti se on siellä pelannut. Mainittavia ennätyksiä ei ole vielä seuralle ilmaantunut.

Toinen ilman mestaruuksia tai edes mitalisijoja oleva joukkue on Nokian KrP, joka on tosin kahdesti yltänyt pudotuspeleihin mutta tippunut puolivälierissä. Lappeenrannan NST:llä on yksi Suomen Cupin voitto vuodelta 2002–2003. OLS:n eli Oulun Luistinseuran sekä miehet että naiset pelaavat liigassa, ei mestaruuksia kummallakaan joukkueella. Turun TPS pelaa myös salibandya ja sekä miesten että naisten joukkueet ovat liigassa mukana, ilman mestaruuksia.