Loukkaantumiset salibandyssä

Salibandy on nopeatempoinen laji, jossa tulee runsaasti äkkinäisiä pysähdyksiä ja käännöksiä. Laji on pääosin turvallinen, mutta kuten kaikissa liikuntalajeissa, myös salibandyssä on olemassa loukkaantumisriski. Loukkaantumisia voi välttää parhaiten lämmittelemällä hyvin ennen pelaamista. Lisäksi tiettyjen lihasten vahvistamisella voi saada lisää esimerkiksi iskunvaimennusta ja tukea nivelille. Mikäli loukkaantumisia kuitenkin sattuu, on niistä tärkeää toipua kunnolla ennen pelikentille palaamista. Yleisimmät vammat ovat usein melko pieniä, joista toipuu nopeasti.

Tyypillisiä vammoja salibandyssä

Tyypillisiä vammoja salibandyssä ovat erilaiset naarmut ja mustelmat joita tulee helposti esimerkiksi kaatuessa, yhteentörmäyksissä ja kontaktissa toisten pelaajien kanssa. Nämä paranevat usein itsestään, eivätkä välttämättä vaadi sen kummempia toimenpiteitä. Haavat on puhdistettava ja mustelmiin ja ruhjeisiin voi laittaa kylmää estämään turvotusta. Astetta vakavampia ovat erilaiset revähdykset ja muljahdukset, kuten polvivammat, jotka voivat vaatia jo useamman päivän tai viikon levon. Vakavimpia ovat luksaatiot ja murtumat, jotka vaativat aina lääkärin hoitoa ja pitkää toipumista.

Toipuessa kärsivällisyyttä ja lepoa

Kun loukkaantumisesta toipuu, on kärsivällisyys tärkeää. Elimistön on saatava palautua rauhassa ja lepo on tärkeää, jotta vaurio ehtii parantua. Vuodelevossa itseään voi viihdyttää esimerkiksi videoslots.com -sivustolla, jonka parissa aika kuluu nopeammin. Kun on toipunut riittävästi, voi liikuntaa alkaa harrastaa taas kevyesti, vamman laadusta riippuen. Koko ajan on otettava huomioon oma vointi ja tilanteen mahdollinen paheneminen ja edettävä sen mukaan. Liikuntaa voi lisätä asteittain, niin ettei rasitusvammoja pääse syntymään.